DHI HAARTRANSPLANTATIE TECHNIEK

DHI haartransplantatie

Wilt u meer weten over een DHI haartransplantatie techniek? Een DHI haartransplantatie is een variatie op de bekende FUE haartransplantatie. De techniek wordt voornamelijk in Turkse gespecialiseerde haarklinieken toegepast. Artsen maken gebruik van een DHI Choi pen om de haren te implanteren. In het extraheren van de haarzakjes zit geen verschil met een FUE haartransplantatie. Het terugplaatsen gebeurt direct, zonder dat de arts kanaaltjes boort en/of incisies maakt.

Wat is een DHI haartransplantatie techniek?

Direct Hair Implantation, DHI, is een techniek waarbij de haarzakjes direct in de ontvangstgebieden geïmplanteerd worden. Het belangrijkste verschil met betrekking tot de standaard FUE techniek is het gebruik van een speciale Choi pen. De haartransplantatie specialist plaatst de haarzakjes individueel in de pen en implanteert ze in het ontvangstgebied. De Choi pen maakt een kanaaltje en plaatst tegelijkertijd het implantaat. Op deze manier gaat het terugplaatsen op een zeer vlotte manier.

Kenmerken DHI haartransplantatie

De kenmerken van deze innovatieve haartransplantatie techniek zijn onderdeel van het succes.

 • De Choi pen opent het kanaal in het ontvangstgebied, zodat het implantaat direct geplaatst wordt.
 • Het is niet nodig om het boren van de kanaaltjes in een afzonderlijke stap te doen, dit verkort de herstelperiode en verkleint de kans op risico’s en infecties.
 • De Choi pen maakt minuscule kanaaltjes, wat minder bloedingen veroorzaakt.
 • Resultaten zijn definitief.
 • De hoek waarin de graft wordt geïmplanteerd kan met de Choi pen op nauwkeurige manier gebeuren.
 • Kans op schade aan de haarzakjes is kleiner dan bij andere haartransplantatie methoden. Dit betekent minder verlies van haarzakjes en een grotere kans op succes.
 • De haardichtheid per cm2 is dichter dan bij andere haarimplantaties.

De haartransplantatie DHI techniek is veilig, heeft een hoog slagingspercentage en is geschikt voor haartransplantaties bij mannen en vrouwen.

Verschillen FUE haartransplantatie en DHI haartransplantatie

De meest gebruikte haartransplantatie technieken zijn de FUE en DHI methode. Naast verschillen hebben de technieken bepaalde overeenkomsten. Zo is de manier waarop specialisten de haarzakjes extraheren identiek en gebeurt dit graft voor graft. De werkwijze na het extraheren is compleet anders. Bij een FUE haartransplantatie opent een arts kanalen in het ontvangstgebied. Tussentijds liggen de grafts in een speciale oplossing om ze voor te bereiden op de implantatie. Na het boren van de kanaaltjes, plaatst de specialist de haarzakjes in het ontvangstgebied. Bij de DHI techniek werkt de arts met een speciale pen. Met deze pen plaatst men de haarzakjes direct in de huid op de kale plekken. Voordelen van de DHI techniek en Choi pen zijn:

 • Hogere haardichtheid is mogelijk.
 • Het gebruik van de Choi pen voorkomt beter schade aan de andere haren.
 • Kanalen worden nauwkeurig gemaakt voor elke graft.
 • Kortere herstelperiode.
 • Natuurlijk eindresultaat.
 • Minder nabloedingen.

DHI haartransplantatie kandidaten

Direct Hair Implantation is een geschikte oplossing voor mensen zonder gezondheidsproblemen, maar die last hebben van alopecia androgenetica. Beperkingen zijn er nauwelijks. De meest geschikte kandidaten zijn mensen die:

 • Last van erfelijke haaruitval hebben.
 • Onbekend zijn met hart- en vaatziekten, auto-immuunaandoeningen en/of diabetes.
 • Een hogere haardichtheid nodig hebben.
 • Niet het haar willen scheren vooraf aan de haartransplantatie.
 • Eerder een haartransplantatie hebben ondergaan en het resultaat willen laten verbeteren.

Voorbereiding en behandeltraject

Als u een DHI haartransplantatie techniek laat toepassen, is het belangrijk om vooraf met een paar dingen rekening te houden. Doe altijd onderzoek naar de haarkliniek van uw voorkeur en vraag naar de ervaring van behandelend specialisten. Laat uzelf voorlichten over de mogelijkheden en volg de instructies die een arts u geeft. Neem bij problemen of vragen contact op met de haarkliniek. Net zoals andere haartransplantatie technieken, doorloopt u bij een DHI haartransplantatie verschillende fasen.

 • Verdoven van het donorgebied en extraheren van de grafts met een FUE micromotor.
 • Haarzakjes groeperen op uiterlijke kenmerken en voorbereiden op het transplanteren.
 • Richting en hoek van de grafts bepalen. Dit is van belang voor een natuurlijke uitstraling.
 • De Choi pen is geschikt voor het direct implanteren van de haarzakjes.
 • Assistenten plaatsen de haarzakjes in de pen.
 • De pen implanteert het de haarzakjes in de kale gebieden.

Poliklinische ingreep

Na het beëindigen van de haartransplantatie neemt de arts de dagen die komen met u door en gaat u terug naar het hotel. De volgende ochtend komt u terug bij de specialist om het donorgebied en de transplantatie plaatsen te laten controleren. De specialist neemt het herstel met u door een overhandigt medicatie en verzorgingsproducten. Gebruik de medicatie die bestaat uit antibiotica en ontstekingsremmers volgens voorschrift. Maak een kuur volledig af. De medicijnen verkleinen de kans op infecties en folliculitis. Ook wanneer u weer thuis bent is het belangrijk om de hoofdhuid en haren voorzichtig te behandelen. De eerste dagen zijn zwellingen gebruikelijk. Door te koelen en door voldoende rust te nemen herstelt u snel.

Vlot herstel

Iedere chirurgische ingreep brengt risico’s met zich mee. De risico’s bij een haartransplantatie kunnen niet helemaal uitgesloten worden. Ernstige complicaties zoals ontstekingen, slechte wondgenezing en littekens zijn zeldzaam. Wanneer u weer kunt werken is afhankelijk van het soort werk dat u verricht en de arbeidsomstandigheden. Zware lichamelijke inspanningen kunt u het beste tot 6 weken na de haartransplantatie vermijden. Eventueel kunt u met de haarchirurg een schema samenstellen om uw dagelijkse werkzaamheden stapsgewijs terug op te pakken. Wees alert op het feit dat u uw hoofdhuid beschermt tegen de zon en andere externe invloeden.

DHI haartransplantatie consult

Onderzoekt u de verschillende haartransplantatie technieken? Heeft u al enige tijd last van haaruitval? Zoekt u een veilige behandelmogelijkheid voor een betaalbare prijs? Hairmen Clinics past haartransplantaties toe vanuit een moderne kliniek in Istanbul. De haarchirurgen die bij onze kliniek werken, hebben jarenlange ervaring met het uitvoeren van de verschillende technieken. Maak een afspraak voor een gratis consult bij onze vestiging in Oosterbeek. Onze consulenten nemen de verschillende methodes met u door en laten zien welke resultaten met een haartransplantatie bereikt worden. Bij een haartransplantatie bij Hairmen Clinics worden 1.500 tot 5.000 grafts getransplanteerd. Het exacte aantal is persoonlijk en verschilt. We bieden praktische all-in tarieven en kunnen in overleg uw reisschema samenstellen en vastleggen. Het vliegticket is bijkomend op het behandeltarief. Wilt u meer weten over een haartransplantatie in Turkije of heeft u vragen over de tarieven? Hairmen Clinics is telefonisch bereikbaar op 085-0044249.

×

Hallo!

Whatsapp ons direct, of stuur ons een email naar info@hairmenclinics.nl

 

×