Haartransplantatie voor vrouwen

Haartransplantatie vrouwen

Komt een haartransplantatie bij vrouwen vaak voor en hoe zijn de resultaten? Schattingen lopen uiteen, maar artsen zeggen dat een op de vijf vrouwen haarverlies ervaart. Meestal wordt dit veroorzaakt door veroudering, ziekte of hormonale veranderingen na de menopauze. Vrouwen hebben vaak last van diffuus haarverlies. Kaalheid of kale plekken zijn zeldzaam. Om het probleem te verhelpen, kiezen sommige vrouwen voor een haarwerk. Anderen hebben beperkt succes met een voorgeschreven haargroeimiddel. Een haartransplantatie kan de oplossing zijn voor vrouwen die zich niet comfortabel voelen bij een andere behandeling.

Succesvolle haartransplantatie bij vrouwen

Moderne behandeltechnieken zorgen ervoor dat haartransplantaties er realistisch en natuurgetrouw uitzien. De procedure is geavanceerder dan ooit en er is meer informatie beschikbaar voor vrouwen die de ingreep overwegen. Er zijn een aantal wetenswaardigheden die het succes van de haartransplantatie benadrukken:

Haartransplantaties niet alleen voor mannen

Haartransplantaties worden vaak geassocieerd met mannen die op zoek zijn naar een remedie voor alopecia androgenetica. Het aantal vrouwen dat de ingreep onderzoekt, neemt toe. In praktijk is 1 op 4 patiënten van een haarkliniek vrouw. Een groot percentage van de vrouwen met erfelijke haaruitval wil de haarlijn laten verlagen en/of de haardos verdichten. Dat haartransplantaties bij vrouwen succesvol zijn, ziet u in haartransplantatie video’s die haarklinieken, maar ook vrouwen die de ingreep hebben ondergaan, online plaatsen.

Niet iedere vrouw met haarverlies is geschikt voor een haartransplantatie

Hoewel haartransplantaties een enorm verschil kunnen maken bij vrouwen met erfelijke haaruitval, is de procedure niet voor iedereen weggelegd. Er zijn belangrijke criteria om rekening mee te houden. Heeft u voldoende donorhaar om de gebieden die kaal of dun zijn van genoeg haarzakjes te voorzien? Wat is de oorzaak van het haarverlies? Welke verwachting heeft u van de ingreep. Vrouwen worden zelden volledig kaal door alopecia androgenetica. Vraag op tijd om advies en laat de oorzaak van haarverlies onderzoeken door uw huisarts. Dit kan uw zoektocht naar een geschikte oplossing vereenvoudigen.

Haarsparende haartransplantatie

Het doel van een haartransplantatie bij vrouwen is hetzelfde als bij mannen: nieuwe haargroei creëren op plaatsen waar de haarzakjes door dihydrotestosteron vernietigd zijn. De manier om de haartransplantatie toe te passen verschilt. Vrouwen geven over het algemeen de voorkeur aan een haarsparende FUE haartransplantatie. Het haar hoeft niet volledig gemillimeterd te worden, dit geldt alleen voor een gedeelte van het donorgebied. Uit het donorgebied haalt een haarchirurg het aantal benodigde haarzakjes. Na het extraheren vindt het implanteren plaats. De operatie duurt 5 tot 9 uur, waarbij de huid plaatselijk verdoofd is. Littekens zijn niet te verwachten.

Prijs-kwaliteitverhouding haartransplantatie

Een haartransplantatie bij vrouwen is kostbaar, maar als u kiest voor de juiste prijs-kwaliteitverhouding bent u op langere termijn voordeliger uit dan bijvoorbeeld met een haarwerk. Hairmen Clinics biedt haartransplantaties aan vanaf € 2.450,-. Heeft u meer grafts nodig voor een mooi resultaat? De kosten voor een haartransplantatie met 2.500 tot 3.500 haarzakjes bedragen € 2.950,-. Wanneer u deze tarieven vergelijkt met prijsopgaves die u van Nederlandse haarklinieken ontvangt, dan ziet u dat het verschil soms tot 50% zal zijn.

Langdurige behandeling

Besef uzelf voorafgaand aan de ingreep dat u tijdens een haartransplantatie een groot deel van de dag in de behandelstoel doorbrengt. De chirurgische ingreep duurt de hele dag, variërend van 5 tot 9 uur. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving gedaan en u ligt in een comfortabele houding, waarbij u de mogelijkheid heeft televisie te kijken, muziek te luisteren of gewoon te ontspannen. Tussen de verschillende behandelgedeeltes door is er tijd om op te staan, wat rond te lopen en te lunchen. Na het afronden van de haartransplantatie krijgt u tips van de arts en gaat u terug naar het hotel.

Kies een geschikte haarchirurg

Als u een haartransplantatie overweegt, maakt u zich misschien zorgen over het aangezicht van uw hoofd na de ingreep. Met een gekwalificeerde en ervaren haarchirurg is dat niet nodig. Uw hoofd zal er een paar dagen anders uitzien, het is dan zichtbaar dat u een behandeling heeft ondergaan. Bij een haarsparende haartransplantatie is dit in mindere mate het geval. Het geschoren donorgebied is onzichtbaar door de omliggende haren die het korte gedeelte bedekken. Als u op zoek bent naar een natuurlijk resultaat, is het verstandig om iemand te zoeken die aantoonbare ervaring heeft met het toepassen van een haartransplantatie bij vrouwen. Slecht uitgevoerde haartransplantaties zijn een gevolg van het onvoldoende rekening houden met individuele kenmerken en het uiterlijk van degene die behandeld wordt. Het heeft geen zin om elke vrouw op dezelfde manier te benaderen. Iedereen heeft een andere haardichtheid, haarstructuur en verwachting.

Nieuwe haargroei na transplantatie

Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep met een laag risico. De meest voorkomende bijwerking is ‘shock loss’, haarverlies dat 3 tot 4 weken na de ingreep optreedt. Haaruitval na de transplantatie kan een zogenaamde schrikreactie opleveren. Het is niets om u zorgen over te maken. Het hoort bij de ingreep. Na een paar maanden komt nieuwe haargroei tot ontwikkeling en kunt u de eerste resultaten zien. Andere bijwerkingen zijn onder meer tijdelijke zwellingen, blauwe plekjes en bloeduitstortingen. Sommige vrouwen ervaren tijdelijk een verminderde of veranderde gevoeligheid van de hoofdhuid. Dit zijn tijdelijke verschijnselen. Door de instructies op te volgen en de wondjes op de huid niet open te krabben, is de kans op bijwerkingen klein.

Consult haartransplantatie

Hairmen Clinics past al jaren succesvolle haarsparende FUE transplantaties toe bij vrouwen. Uitgebreid vooronderzoek en het lezen van haartransplantatie ervaringen geeft u een beter beeld van wat de ingreep inhoudt. Vrouwelijk haarverlies dat genetisch bepaald is, kan dankzij een haartransplantatie blijvend behandeld worden. De resultaten van een succesvolle haarimplantatie gaan uw leven lang mee. Dit in tegenstelling tot de meeste andere beschikbare behandelingen die slechts tijdelijke effecten geven. Wilt u niet jarenlang een haargroeimiddel gebruiken? Ziet u het dragen van een haarwerk niet zitten? Laat uzelf adviseren over een haartransplantatie. Dit ingreep is ook voor vrouwen de laatste jaren toegankelijker geworden en de resultaten zijn goed. Maak een afspraak voor een gratis haartransplantatie consult bij Hairmen Clinics in Oosterbeek. De kliniek is op werkdagen en in weekend telefonisch bereikbaar op 085-0044249. U kunt ook een e-mail sturen naar info@hairmenclinics.nl. U ontvangt zo snel mogelijk een reactie op uw bericht.

×

Hallo!

Whatsapp ons direct, of stuur ons een email naar info@hairmenclinics.nl

 

×