Haartransplantatie mannen

Zoekt u informatie over ‘haartransplantatie mannen’? Veel mannen zijn onzeker over het verliezen van hun haar. Ruim 40 procent van de mannen ervaart op 35-jarige leeftijd dat het haar dunner wordt. Voor degenen die volledige kaalheid niet zien zitten, zijn er verschillende opties beschikbaar om het haarverlies te verminderen en de haargroei te verbeteren. Een daarvan is de haartransplantatie. Haartransplantaties zijn populair en de bekende mensen die er voor uitkomen dat ze de ingreep hebben ondergaan, versterken de interesse. Hoe ziet een haartransplantatie bij mannen eruit?

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep, waarbij een chirurg haarzakjes verplaatst uit het donorgebied naar andere plaatsen op het hoofd. De ingreep gebeurt in een gespecialiseerde haarkliniek waar ervaren specialisten werken. Opname is niet nodig. Het is een poliklinische procedure, waarbij de huid plaatselijk verdoofd wordt. Afhankelijk van de behoefte die u heeft, verplaatst een arts tussen 500 en 5.000 haarzakjes tijdens een operatie die 5 tot 9 uur duurt.

Unieke haartransplantatie mannen

Niet iedere man is een ideale haartransplantatie kandidaat. Als het haarverlies omvangrijk is en u weinig donormateriaal beschikbaar heeft, kan een haarchirurg u niet het gewenste resultaat geven. De arts zal bepalen of u in deze categorie valt. Met behulp van de Norwood-schaal wordt de mate van haaruitval beoordeeld. Hetzelfde geldt voor mannen die haar hebben verloren door aandoeningen zoals alopecia areata of medicijn gebruik. Als het op voorhand voor een arts duidelijk is dat er niet aan uw verwachting kan worden voldaan, volgt een negatief behandeladvies. Mannen met voldoende gezond donorhaar hebben meer kans op een positief resultaat. Bij het overwegen van een haartransplantatie moet u rekening houden met uw leeftijd. Hoe jonger u bent, hoe groter de kans dat u meerdere haartransplantaties moet ondergaan om het haarverlies te herstellen.

Resultaten haartransplantatie

Resultaten van haartransplantaties bij mannen variëren sterk. Het duurt ongeveer 3 maanden om resultaten te zien. De meeste mannen zullen 9 tot 12 maanden na de haartransplantatie het eindresultaat bereiken. De beste haartransplantatie resultaten zien er natuurgetrouw uit. De richting waarin de getransplanteerde haren groeien, komt overeen met de rest van de haren. Om een mooi effect te behalen, is de ervaring van de specialist belangrijk. Om uw haartransplantatie de beste kans op succes te geven, volgt u alle nazorgprocedures die door de haarchirurg geadviseerd worden. Dit omvat onder meer het vermijden van shampoo tot 48 uur na de ingreep en het slapen met een extra kussen voor de eerste nachten.

Bijwerking voor mannen die een haartransplantatie ondergaan

Direct na de ingreep zult u lichte zwellingen en blauwe plekken opmerken. In het donorgebied zijn rode plekjes zichtbaar op de plaatsen waar de haarzakjes geëxtraheerd zijn. De hoofdhuid is gevoelig en lichte napijn kan ontstaan op de transplantatie gebieden. De belangrijkste bijwerking van een haartransplantatie is het zogenaamde ‘shock loss’ effect. Drie tot vier weken na de operatie vallen de getransplanteerde haren uit. Dit is normaal en geen reden om te zeggen dat de haartransplantatie is mislukt. Omdat een haartransplantatie een chirurgische ingreep is, kunnen nabloedingen, infecties, allergische reacties en littekens optreden. Bijwerkingen zijn zeldzaam en kunnen meestal door artsen behandeld worden. De kans op zichtbare littekens na een FUE haartransplantatie is bijzonder klein.

Zoek een goede haarkliniek

Haartransplantaties zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en er zijn veel klinieken bijgekomen. Om een goede te vinden, moet u de mogelijkheden overwegen en tegelijkertijd naar de prijs kijken. Over het algemeen geldt dat ervaren chirurgen de beste resultaten bereiken. Zoek naar haarchirurgen die een ISHRS registratie en/of binnenlandse haartransplantatie specialisten met een BIG-registratie. Zoek online naar aanbevelingen. Bekijk foto’s van de resultaten die artsen eerder behaald hebben en vergelijk de verschillende chirurgen. Gaat u voor een kennismakingsgesprek naar een haarkliniek? Wees dan terughoudend bij artsen die u het gevoel geven direct een beslissing te moeten nemen of die u onder druk zetten om meteen een haartransplantatie te plannen. Een goede haarkliniek en een ervaren chirurg voorzien u van een behandelplan op maat en zijn bereikbaar voor nazorg en medische ondersteuning.

Kies een ervaren haarchirurg

Bij het kiezen van een arts zijn bepaalde aandachtspunten belangrijk. Vraag tijdens een consult altijd naar de naam van de specialist die uw haartransplantatie uitvoert. De arts is verantwoordelijk voor uw zorg en u bent in staat op gegevens op te zoeken en ervaring te lezen. Andere aandachtspunten:

  • Welke delen van de ingreep doet de arts? In Turkije werken haarchirurgen samen met haartransplantatie assistenten. Het is de arts die de incisies, verdovingsinjecties en de planning van de transplantatie doet.
  • Ervaring en resultaat beoordelen. Zoek haartransplantatie recensies en lees hoe anderen de haartransplantatie hebben ervaren. YouTube is ook een nuttige informatiebron, aangezien sommige mensen hun haartransplantatie resultaten op video vastleggen.
  • Voor en na foto’s. Gedetailleerde afbeeldingen van eerdere ingrepen geven u een idee van hoe een arts werkt. Het is nodig om realistische verwachtingen te hebben. Vraag of u foto’s mag zien van mannen met een vergelijkbaar haarprofiel als het uwe.

Kosten haartransplantatie mannen

Hoeveel uw haartransplantatie kost, hangt af van verschillende factoren. Deze omvatten onder andere de plaats waar u de operatie ondergaat, het aantal haarzakjes dat is inbegrepen, de haartransplantatie techniek die wordt gebruikt en de ervaring van de arts. In Nederland is een haartransplantatie duurder dan in Turkije. Het prijsverschil kan oplopen tot meer dan 50%. Hairmen Clinics biedt FUE haartransplantaties in Turkije aan vanaf € 2.950,-.

Advies haartransplantatie mannen

Laat haarverlies niet uw leven beheersen. Met een oplossing zoals een haartransplantatie wordt de haargroei hersteld en neemt uw zelfvertrouwen weer toe. Haartransplantaties behoren tot de meest toegepaste cosmetische behandelingen van de afgelopen jaren. De populariteit van de ingreep neemt nog altijd toe. Hairmen Clinics biedt u een praktisch all-in pakket, met daarin 2 overnachtingen, transfers en medicatie. In een uitgebreid adviesgesprek maakt u kennis met onze consulenten en ervaren medewerkers. Het consult is gratis en vindt plaats in de vestiging in Oosterbeek. De kliniek wordt voorgesteld en u kunt haartransplantatie voor en na foto’s zien van eerdere operaties. Komt u in aanmerking voor een haarimplantatie? U ontvangt een behandelplan op maat. Een afspraak voor een consult maakt u door telefonisch contact op te nemen via 085-0044249.

×

Hallo!

Whatsapp ons direct, of stuur ons een email naar info@hairmenclinics.nl

 

×