Micro haar pigmentatie of haartransplantatie?

Twijfelt u tussen micro haar pigmentatie of haartransplantatie? Op het moment dat u met haarverlies te maken heeft, vraagt u zich misschien af welke opties er zijn om uw haardos te herstellen en uw uiterlijk te verbeteren. Haaruitval was jaren geleden een groot probleem zonder geschikte oplossing, maar tegenwoordig zijn er veel opties beschikbaar voor mannen en vrouwen. Twee populaire opties waar mensen zich in verdiepen zijn micro haar pigmentatie en een haartransplantatie. Wat houden de technieken in en wat is voor u de beste optie?

Over micro haar pigmentatie

Micro haar pigmentatie, MHP, is een niet-chirurgisch alternatief voor een haartransplantatie. Bij micro haar pigmentatie worden kleine hoeveelheden pigment in de bovenste hoofdhuidlaag aangebracht om haarstoppels na te bootsen. Het resultaat is een natuurlijke, voller ogende haarlijn. De techniek maakt het mogelijk om uw haar er voller uit te laten zien. Ook littekens, moedervlekken en kale plekken kunnen op deze manier worden gecamoufleerd. Micro haar pigmentatie is geschikt voor een grote, brede doelgroep. Ook in geval van volledige kaalheid en/of het ontbreken van voldoende donorhaar kan MHP uitkomst bieden. Veel mensen zien MHP als een haar tattoo. Hoewel dit vergelijkbaar is, is de apparatuur die gebruikt wordt geavanceerder. Het gebruikte pigment is ook anders dan de pigmenten die voor standaard tatoeages worden gebruikt. Effecten van micro haar pigmentatie zijn langdurig.

Over haartransplantatie chirurgie

Een haartransplantatie is een operatieve ingreep die kan helpen het haarverlies te herstellen. De ingreep biedt een oplossing bij erfelijk haarverlies, alopecia androgenetica. Sinds de jaren 1950 heeft de techniek zich verder ontwikkeld. Nieuwe haartransplantatie methodes hebben ervoor gezorgd dat zowel mannen als vrouwen op een mooi resultaat kunnen rekenen. Een haartransplantatie begint over het algemeen met het oogsten van haarzakjes uit een donorgebied, meestal uit de achterkant van het hoofd. De donorplaats wordt verdoofd en de specialist oogst de grafts een voor een. De geoogste haarzakjes worden vervolgens geplaatst in het gebied van de hoofdhuid waar het haar is uitgevallen. Het duurt ongeveer drie maanden, voordat het getransplanteerde haar weer begint te groeien. De uiteindelijke resultaten zullen na ongeveer een jaar merkbaar zijn.

Welke behandeling is geschikt voor u?

Er zijn voordelen aan zowel een haartransplantatie als micro haar pigmentatie, waardoor de ene behandeling een betere optie voor uw behoeften kan zijn dan de andere. Sommige mensen kiezen er voor om beide behandelingen te ondergaan. Micro haar pigmentatie kan worden gebruikt om de resultaten van een haartransplantatie aan te vullen, door een betere dekking te creëren of om littekens te verbergen.

Micro haar pigmentatie of haartransplantatie?

Micro haar pigmentatie kan de voorkeur hebben als u te weinig donormateriaal heeft of uw haardos optisch voller wilt laten maken. Heeft u een volledig kaal hoofd? Met MHP lijkt het alsof u een kort geschoren kapsel heeft dat er verzorgd uitziet. Een haartransplantatie kan geschikt zijn, als u bereid bent een operatie te ondergaan om de haargroei te herstellen. Micro haar pigmentatie geeft alleen de illusie van meer haar, terwijl een haartransplantatie haar dat uitgevallen is vervangt door uw eigen natuurlijke donorhaar.

Gevoel en pijnsensatie

Bij het vergelijken van de beide behandeltechnieken kijken veel mensen naar de mate van pijn. Een haartransplantatie is nauwelijks pijnlijk, omdat de specialist de huid plaatselijk verdooft. Na het uitwerken van de verdovingen kan er korte tijd napijn ontstaan. Om het herstel te bespoedigen krijgt u antibiotica en ontstekingsremmers voorgeschreven. Binnen een paar dagen na de operatie kunt u uw normale leven weer grotendeels oppakken. Micro haar pigmentatie vindt zonder verdoving plaats. Het is wel mogelijk om de hoofdhuid voor een sessie te behandelen met een verdovende crème of zalf. Het gevoel is dan beperkt. MHP is minder pijnlijk dan een traditionele tatoeage. De naald dringt niet ver in de huid en onderliggende lagen toe. U heeft geen tijd nodig om te herstellen. De volgende dag kunt u de meeste werkzaamheden zonder problemen uitvoeren.

Wat is effectiever, micro haar pigmentatie of haartransplantatie?

Als u kijkt naar de effecten en resultaten van beide behandelingen, ziet u de nodige verschillen. Zo is een haartransplantatie een permanente oplossing. Zodra de haarzakjes op de transplantatie plaatsen zijn verankerd, blijven ze uw leven lang groeien, net als de rest van uw haar. Om een natuurlijk ogende haargroei te realiseren, is de keuze voor een ervaren haartransplantatie specialist nodig. Het hele traject duurt ruim 12 maanden. Micro haar pigmentatie ziet er geweldig uit. Het is de natuurlijke uitstraling die MHP een betrouwbare, succesvolle procedure maakt. Het effect is goed te onderhouden en door de keuze voor de juiste pigmentkleur geeft MHP natuurlijke resultaten. Van nieuwe haargroei is bij MHP echter helaas geen sprake, terwijl dit bij een haartransplantatie het hoofddoel is.

Verschil in kostprijs

De prijs die u voor een behandeling betaalt, speelt mogelijk een rol bij het maken van een keuze. Haartransplantaties zijn kostbaar en kosten u duizenden euro’s. De omvang van het haarverlies is van invloed op de prijs. Hoe groter de ingreep, hoe hoger de prijs. Alhoewel het effect van de techniek is bewezen, is het niet de goedkoopste optie die beschikbaar is. Wanneer u de tarieven van een haartransplantatie naast die van micro haar pigmentatie legt, valt het verschil soms wel op. MHP is relatief eenvoudig en heeft niet veel middelen nodig. Prijzen stijgen zelden boven € 2.500 uit en daarmee vaak net iets goedkoper dan een haartransplantatie.

Keuze na adviesgesprek

Weet u na het vergelijken van de positieve en negatieve factoren van MHP en een haartransplantatie niet welke oplossing voor u het beste is? Maak een afspraak met een haarkliniek en een MHP specialist. Het nemen van een beslissing is makkelijker, nadat u informatie heeft ontvangen die op uw unieke situatie is toegespitst. Welke oplossing of behandeling u ook kiest, het is belangrijk om vertrouwen te hebben in de arts of specialist die de behandeling uitvoert. Vergelijk de manieren waarop een adviesgesprek verloopt en ga na welk gevoel u heeft. Lees ook reviews van eerder toegepaste behandelingen. Het geeft u inzicht in de mogelijkheden. Meer weten over een haartransplantatie? Maak een afspraak bij Hairmen Clinics in Oosterbeek. De kliniek is telefonisch bereikbaar op 085-0044249

×

Hallo!

Whatsapp ons direct, of stuur ons een email naar info@hairmenclinics.nl

 

×