fue techniek haartransplantatie

Saffier techniek haartransplantatie

Wilt u meer weten over de saffier techniek haartransplantatie? Vernieuwing binnen de haartransplantatie industrie gaat snel en bijna dagelijks zijn er nieuwe wetenswaardigheden. Sinds de allereerste behandelingen in de jaren ‘50 hebben nieuwe ideeën en technologieën de weg geplaveid voor een steeds effectievere behandeling. Een van de meest prominente voorbeelden van innovatieve verbeteringen is de saffier techniek haartransplantatie. Artsen maken gebruik van een speciale saffier in plaats van stalen mesjes om kanalen in het ontvangstgebied te maken. Maar hoe werkt deze techniek precies en wat is de verhouding tot de FUE methode?

Korte terugblik FUE haartransplantatie

Nog altijd is de FUE techniek de meest populaire en meest gebruikte haartransplantatie methode ter wereld. De techniek omvat het extraheren en transplanteren van individuele haarzakjes vanuit het donorgebied naar kale plaatsen. Een belangrijke fase van de operatie is het maken van de kanaaltjes. Dit zijn in weze kleine gaatjes die een arts maakt in het ontvangstgebied om de geoogste haarzakjes vervolgens in de plaatsen. De kanalen helpen bij het bepalen van de hoek, richting en dichtheid van de nieuwe haargroei na de ingreep. Er worden individuele haarzakjes geïmplanteerd om het meest natuurlijk ogende resultaat te creëren.

FUE Saffier techniek haartransplantatie

Ondanks het hoge slagingspercentage staan de ontwikkelingen bij de klassieke FUE methode niet stil. In de afgelopen jaren zijn er grote stappen voorwaarts gemaakt met de introductie van de saffier FUE techniek. Dit is geen volledig nieuwe techniek, maar een doorontwikkeling van de bestaande FUE methode. Een saffier haartransplantatie wordt op vrijwel identieke manier uitgevoerd als een gewone FUE haartransplantatie. Het verschil tussen de twee komt neer op het blad dat een arts gebruikt, tijdens het boren van de kanaaltjes. Bij de saffier methode maakt de arts gebruik van saffierbladen. Deze zijn gemaakt van kostbaar edelsteen en staan bekend om de scherpte, gladheid en duurzaamheid. Het zijn deze eigenschappen die een haarchirurg in staat stellen om zogenaamde microkanalen te creëren. Het maken van de kanalen is een belangrijke fase in het haartransplantatie traject. De mogelijkheid om kleinere en preciezere kanalen te creëren kan natuurlijker ogende resultaten opleveren.

Saffier techniek haartransplantatie voordelen

De introductie van de innovatieve saffier techniek heeft voor een revolutie gezorgd. De techniek is naast innovatief ook breed toepasbaar en kent verschillende interessante voordelen.

Lager risico op bijwerkingen en complicaties

Hoewel de kans op bijwerkingen na een haartransplantatie klein is, verlaagt de saffier FUE techniek dit risico nog verder. Saffierbladen zijn veel scherper en behouden deze scherpte langer dan conventionele stalen mesjes. Dit vermindert het risico op weefselbeschadiging tijdens het maken van de kanalen, terwijl het ook help korstvorming te minimaliseren. Een saffierblad bevat ook antibacteriële eigenschappen, wat helpt om het risico op infecties tijdens en na de operatie te verminderen.

Natuurlijk ogende resultaten

Dankzij de veelzijdigheid van een saffierblad kan de chirurg nauwkeurige en precieze microkanalen maken. De haarzakjes kunnen vervolgens in natuurlijke hoeken en richtingen worden geplaatst, waardoor een naadloos, natuurlijk effect ontstaat. Na de ingreep blijft het haar groeien in de richting waarin de haarzakjes zijn geplaatst.

Verhoogde haardichtheid

Door de kleinere vorm en de scherpere punt van het saffierblad kan een haarchirurg meer grafts in het ontvangstgebied plaatsen. Dit zorgt ervoor dat er een hogere haardichtheid ontstaat en het slagingspercentage van de ingreep vergroot, ook bij mensen met relatief vergevorderd haarverlies.

Haarzakjes behouden

Omdat een saffierblad kleiner en nauwkeuriger is dan een stalen blad, hebben haarchirurgen ook de mogelijkheid om compacte incisies te maken die exact dezelfde lengte hebben als de haarzakjes. Dit vermindert het risico op beweging en loskomen van de getransplanteerde grafts.

Geschikt voor mensen met een metaalallergie

Hoewel dit alleen van toepassing is op een klein deel van de haartransplantatie kandidaten is het een belangrijk voordeel van de saffier techniek. Saffierbladen zijn geschikt voor de behandeling van mensen die allergisch zijn voor nikkel, staal of andere metalen materialen. Hierdoor is de haartransplantatie een haalbare optie voor mensen die de behandeling anders niet zouden kunnen ondergaan.

Innovatief alternatief: diamant FUE

Het is niet alleen de saffier FUE techniek die een revolutie teweeg heeft gebracht in de haartransplantatie techniek. Een tweede innovatieve methode, diamant FUE genaamd, biedt ook meer precisie en nauwkeurigheid als het gaat om het uitvoeren van de procedure. Zoals de naam al doet vermoeden, maakt de techniek gebruik van diamantbladen. Vanwege de solide structuur van diamant, kan een arts kleinere en nauwkeurige incisies maken. De techniek is even zo wel duurder dan de saffier haartransplantatie.

Saffier haartransplantatie in Turkije

Saffier haartransplantaties zijn geen standaard behandelingen. De meeste ingrepen vinden plaats in kwalitatief hoogwaardige haarklinieken in Istanbul, Turkije. Turkije is de thuisbasis voor veel gerenommeerde, ISHRS haarchirurgen en ervaren haartransplantatie assistenten. De moderne kliniek van Hairmen Clinics is comfortabel ingericht en biedt betaalbare haartransplantaties met een hoog slagingspercentage. Jaarlijks passen de haarchirurgen honderden haarimplantaties toe, waarbij de FUE techniek de hoogwaardige standaard is. Na overleg kan tot een saffier FUE ingreep besloten worden. Wanneer u een haartransplantatie in Turkije ondergaat, verblijft u een paar dagen in Istanbul. De kosten voor 2 hotelovernachtingen zijn bij het behandeltarief inbegrepen. In de regel geeft de arts u op de dag na de ingreep toestemming om naar huis te gaan.

Persoonlijk saffier haartransplantatie consult

De resultaten van haartransplantaties zijn goed en blijvend. Getransplanteerde haarzakjes blijven nieuwe haren produceren. De techniek biedt een ideale oplossing bij erfelijk haarverlies. Haar dat onder invloed van dihydrotestosteron verloren gaat, herstelt niet vanzelf. Laat u de haaruitval onbehandeld, dan kan dat bij mannen in volledige kaalheid eindigen. Om dit te voorkomen onderneemt u op tijd actie. Komt u in aanmerking voor een haartransplantatie? Hoeveel kost een haarimplantatie in uw geval? Hoe zien eerder bereikte resultaten eruit? Maak een afspraak bij Hairmen Clinics in Oosterbeek om een antwoord te krijgen op deze en andere vragen. Onze consulenten nemen de mogelijkheden met u door en tonen voorbeelden van eerdere ingrepen. Om een persoonlijke prijsopgave te ontvangen, neemt u informatie over uw gezondheid en medische geschiedenis mee naar het gesprek. Een afspraak is snel gemaakt. Hairmen Clinics is telefonisch bereikbaar op 085-0044249 .

×

Hallo!

Whatsapp ons direct, of stuur ons een email naar info@hairmenclinics.nl

 

×