Stoppeltattoo of haartransplantatie?

Haarverlies behandelen met een stoppeltattoo of all-in haartransplantatie? Haaruitval is iets wat veel mensen ervaren. En hoewel het niet ongewoon is, kan het een negatieve invloed op iemands zelfvertrouwen hebben. Dit is de reden waarom veel mensen zoeken naar de beste oplossing voor haarverlies. Als het gaat om erfelijke haaruitval heeft u de keuze tussen enkele procedures, waaronder de stoppeltattoo en haartransplantatie.

Wat is een haartransplantatie?

Haartransplantatie chirurgie maakt nieuwe haargroei op kale plekken mogelijk. Door gezonde haarzakjes uit het donorgebied en in de transplantatie gebieden te plaatsen, ontstaat nieuwe haargroei. De meest populaire all-in haartransplantatie methode is de Follikel Unit Extractie, FUE behandeling. Hierbij zullen de haarzakjes een voor een geoogst en geïmplanteerd worden. Direct na de operatie ziet het haar er stoppelachtig uit en binnen enkele uren tot dagen verschijnen er korstjes op de huid. Het duurt 3 tot 4 maanden voordat nieuwe haargroei tot ontwikkeling komt.

Voordelen haartransplantatie:

  • Nieuwe haargroei.
  • Blijvende resultaten.

Nadelen haartransplantatie:

  • Bij ernstige haaruitval is er mogelijk niet genoeg donorhaar om de ingreep toe te passen.
  • Pas na 9 tot 12 maanden zijn de resultaten definitief.
  • Het is een dure ingreep en het kan zijn dat u na de ingreep vrij moet nemen van uw werk om te herstellen.

Wat is een stoppeltattoo?

Micro haar pigmentatie van de hoofdhuid, ook bekend als een stoppeltattoo, is een veilige, niet-chirurgische haarhersteltechniek. Bij een stoppeltattoo injecteert een specialist gekleurd pigment in de bovenste hoofdhuidlaag. Het pigment heeft het uiterlijk van haarstoppels, waardoor uw haarlijn er beter uitziet en kale plekken verborgen zijn. Micro haar pigmentatie laat een uitgedunde haardos er voller uitzien. Ook littekens op de hoofdhuid worden met micro haar pigmentatie onzichtbaar gemaakt. Een stoppel- of haartattoo heeft veel weg van een tatoeage. Zowel de techniek als de apparatuur en het pigment zijn anders. Het duurzame, hypoallergene pigment sluit aan bij de natuurlijke kleur van uw haarstoppels.

Voordelen stoppeltattoo:

  • Direct resultaat.
  • Minimaal invasief, binnen 24 tot 48 uur kunt u weer aan het werk.
  • Goedkoper dan een haartransplantatie.

Nadelen stoppeltattoo:

  • Geen nieuwe haargroei, het pigment geeft de illusie van echte stoppels.
  • Na verloop van tijd is een nabehandeling nodig.

Wat past bij u? Een stoppeltattoo of all-in haartransplantatie?

De keuze voor een techniek is niet eenvoudig. Begin met het bekijken van de verwachting die u heeft. Bij het kiezen tussen een stoppeltattoo en haartransplantatie zijn de grote verschillen tussen beide technieken iets waar u extra aandacht aan besteedt. Hoewel een stoppeltattoo haarzakjes of haarstoppels realistisch nabootst, vervangt of herstelt het haar hierdoor niet. Een stoppeltattoo geeft u het uiterlijk van een geschoren kapsel en camoufleert de hoofdhuid van haar dat is uitgedund. Een ander aspect om te overwegen is de kans op succes. Om een haartransplantatie succesvol toe te passen, moet u over genoeg donormateriaal beschikken. Als dit niet het geval is en het haarverlies al te ver gevorderd is, kan de ingreep niet plaatsvinden. Micro haar pigmentatie daarentegen kan ook op een geheel of gedeeltelijke kale hoofdhuid gebeuren.

Combinatie stoppeltattoo en haartransplantatie

In sommige situaties kan na een haartransplantatie voor micro haar pigmentatie gekozen worden. Met name om het haar optisch te verdichten is een stoppeltattoo na een haartransplantatie praktisch. Het duurt een aantal maanden, voordat het eindresultaat van een haartransplantatie definitief is. Met micro haar pigmentatie ziet de haargroei er voller en dichter uit. Niet iedereen kiest voor de combinatie van beide technieken. Wanneer u dat wel doet, vindt uitgebreid overleg plaats met de haartransplantatie specialist. Ga niet zonder overleg met de haarchirurg naar een MHP-kliniek. De stoppeltattoo kan enkele maanden na de haartransplantatie plaatsvinden. Overigens is ruim 80% tot 95% van de mensen die een haarimplantatie laten doen tevreden met het resultaat en komt micro haar pigmentatie niet ter sprake.

Kostenplaatje stoppeltattoo en haartransplantatie

Micro haar pigmentatie en een haartransplantatie zijn twee totaal verschillende technieken. Het verschil zit niet alleen in het bewerkstelligen van nieuwe haargroei, maar ook de manier waarop de behandeling plaatsvindt. Een volledige MHP behandeling bestaat uit 2 tot 3 sessies, waarin een specialist het pigment in de hoofdhuid injecteert. Het resultaat is langdurig en kan met het verstrijken van de tijd bijgewerkt worden. De kleur van het pigment is afgestemd op uw natuurlijke haarkleur. Een stoppeltattoo wekt het idee van een natuurlijk, kortgeschoren haardracht. De kosten voor de behandeling liggen tussen de € 1.00 en € 2.500. De prijs voor een haartransplantatie is hoger. Vanaf € 2.950 kunt u bij Hairmen Clinics een FUE haartransplantatie ondergaan.

Verschillende behandeltarieven

Voor beide behandeltechnieken geldt dat de prijs die u betaalt afhankelijk is van de omvang van de ingreep. All-in Haartransplantatie kosten hangen af van het aantal haarzakjes dat u laat transplanteren, de techniek die toegepast wordt en de ervaring van de specialist. De haartransplantatie is duurder, omdat het een chirurgische ingreep is. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten van beide behandeltechnieken helaas zelden. Haaruitval laten behandelen wordt gezien als cosmetische ingreep. De medische noodzaak of indicatie ontbreekt. De hoge kostprijs van een haartransplantatie kan een reden zijn om naar alternatieve behandelmethodes, waaronder een stoppeltattoo te kijken. Vergelijk de kosten van verschillende aanbieders. Online zijn er verschillende tools en sites die u in slechts een paar muisklikken een actueel overzicht geven van de prijzen, behandeltechnieken en resultaten.

Adviesgesprek stoppeltattoo of haartransplantatie

Haaruitval is lastig en vaak vvan invloed op uw zelfvertrouwen. Uw dagelijks leven kan er door beheerst worden. U bent al lang niet meer afhankelijk van een pruik of haarwerk om haarverlies te camoufleren. Technieken als een haartransplantatie, maar ook micro haar pigmentatie bieden fantastische resultaten. Beide behandeltechnieken zijn geschikt voor het oplossen van alopecia androgenetica, erfelijke kaalheid. Hoe en/of welke techniek het beste bij uw situatie past, kunt u aan ervaren specialisten vragen. Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij Hairmen Clinics in Oosterbeek. In een moderne omgeving praat u met een haartransplantatie specialist over uw haarverlies en de verwachtingen die u van een behandeling heeft. De arts kijkt naar uw haarverlies, de gezondheid van uw hoofdhuid en het donorhaar. U krijgt antwoord op de vragen die u heeft en u ontvangt een behandelplan dat volledig op uw situatie is toegespitst. Een afspraak maakt u telefonisch. U kunt de kliniek bereiken op 085-0044249.

×

Hallo!

Whatsapp ons direct, of stuur ons een email naar info@hairmenclinics.nl

 

×